Nowa oferta filmowa Telewizji Lokalnych na MIPTV.

To światowe święto nadawców i producentów kontentu telewizyjnego, filmowego i online, co roku przyciąga przedstawicieli mediów z całego świata. Dzięki współpracy PIKE i PIKSEL z organizatorem targów, firmą Reed MIDEM, polscy producenci i twórcy filmów dla Telewizji Lokalnych będą mogli zaprezentować najnowsze produkcje międzynarodowemu gronu odbiorców.

Natomiast w week-end poprzedzający targi MIPTV, tradycyjnie odbędą się targi MIPDOC, podczas których będzie można obejrzeć, w ramach biblioteki przeglądowej, fabularyzowany dokument „Rzeczpospolita Iwanicka”. Produkcja przygotowana przez Bogdana Miszczaka z Telewizji Obiektyw została wyróżniona przez przedstawiciela Reed MIDEM w ubiegłorocznym Konkursie Telewizji Lokalnych „To Nas Dotyczy”. Organizatorem konkursu, który w tym roku odbędzie się już po raz 13. jest PIKE i Fundacja PIKSEL, a tegorocznych laureatów konkursu poznamy drugiego dnia Ogólnopolskiej Konferencji Operatorów Komunikacji Elektronicznej PIKE, podczas wieczornej Gali Telewizji Lokalnych.

Udział w targach MIPDOC czy MIPTV, to świetna okazja do skonfrontowania  własnych pomysłów, czy sposobu prowadzenia narracji filmowej z producentami i kupującymi z całego świata. Co roku w targach udział bierze ca. 1600 firm a imprezę odwiedza ponad 11.000 międzynarodowych gości.

Więcej informacji na temat targów MIPTV, można znaleźć na stronie www.miptv.com

04 kwiecień 2016