Międzynarodowa Konferencja i Wystawa PIKE 19-21 PAŹDZIERNIKA, KRAKÓW

„W stronę Jednolitego Rynku Cyfrowego” to tytuł 42. Międzynarodowej Konferencji i Wystawy PIKE, która odbędzie się w dniach 19-21 października 2015 w nowoczesnym Centrum Kongresowym ICE Kraków.  Organizatorami Konferencji i Wystawy jest Polska Izba Komunikacji Elektronicznej PIKE i Polska Fundacja Wspierania Rozwoju Komunikacji Elektronicznej PIKSEL.

Tematy tegorocznego spotkania zostały tak ułożone aby przedstawić dane zagadnienie z różnych punktów widzenia. O możliwościach ale i zagrożeniach jakie niesie ze sobą wprowadzenie zasad jednolitego rynku cyfrowego dyskutować będą przedstawiciele największych firm telekomunikacyjnych i medialnych w Polsce, m.in. INEA, UPC, Polsat, Orange, TVN, P4. Grono wybitnych ekspertów prawa rozpatrzy JRC pod kątem praw autorskich, a o usługach cyfrowych i technologiach przyszłości opowiedzą przedstawiciele firm polskich i zagranicznych.

Konferencji już tradycyjnie towarzyszy wystawa w trakcie której nadawcy, producenci oraz dostawcy sprzętu i usług zaprezentują nowości techniczne, a także najnowszą ofertę kanałów tematycznych.

Drugiego dnia konferencji, podczas wieczoru PIKE rozstrzygnięte zostaną 2 konkursy: pierwszy dla uczestników 10-jubileuszowej- edycji Festiwalu Kanałów Tematycznych. Nagroda Tytanowego Oka przyznana zostanie zwycięzcy każdej z czterech głównych kategorii: Wydarzenie Roku, Kampania Promocyjna, Współpraca z Operatorami, Śladami Historii. Dodatkowa, honorowa nagroda „Tytanowego Oka” przyznawana jest przez Prezesa Zarządu PIKE na  wniosek Jury.

Drugi konkurs na Ambasadora Lokalnej Przedsiębiorczości Think Big 2015 przygotowany przez PIKE i UPC Polska adresowany jest do wszystkich operatorów, którzy działają na rzecz rozwoju lokalnej przedsiębiorczości poprzez oferowanie narzędzi i usług do rozwoju biznesu, ekspansji i skutecznego konkurowania w globalnej gospodarce. Wszystkich operatorów, którzy dostarczają szybki Internet, stosują nowoczesne technologie, które przyczyniają się do rozwoju usług cyfrowych w swoim regionie zapraszamy do udziału w Konkursie. Regulamin i zgłoszenia na stronie www.konferencjepike.pl

Udział w konferencji potwierdzili przedstawiciele administracji państwowej, samorządowej, firmy z Polski i za granicy, media. Szczegółowy program na stronie www.konferencjepike.pl.

Zapraszamy.

Kontakt dla mediów: