Komunikat w sprawie koncesji na telewizję naziemną MUX8

Szanowni Państwo,

Członkowie PIKE

W związku z konkursem organizowanym przez KRRiT na koncesje telewizyjne dla podmiotów, które będą działać w ramach multipleksu MUX 8, miło mi poinformować Państwa,  że Polska Izba Komunikacji Elektronicznej i Fundacja PIKSEL za pośrednictwem Cable Television Network & Partners – podmiotem zależnym od PIKE, założyła wniosek na koncesję telewizyjną obejmującą rozpowszechnianie programów o charakterze lokalno-samorządowym. Na ofertę stacji telewizyjnej będą składać się programy

- informacyjne

- publicystyczne

-filmowe

które będą przygotowywane przez lokalne stacje telewizyjne lub we współpracy z nimi i które już działają w Sekcji Telewizji Lokalnych albo chciałyby dołączyć do Sekcji. Powołana w maju br.,  Sekcja skupia telewizje lokalne z całej Polski, które swoim zasięgiem pokrywają większość kraju.

O dalszych losach postępowania konkursowego na MUX 8 będziemy Państwa na bieżąco informować.

Korzystając z okazji chciałbym bardzo gorąco podziękować wszystkim firmom i osobom, które wspierały i wspierają działania PIKE w staraniach o ogólnopolską koncesję telewizyjną.

Trzymając kciuki za powodzenie przedsięwzięcia, przesyłam Państwu pozdrowienia

Jerzy Straszewski

Prezes